Udgivet den 06. Februar 2014

BuildScore er navnet på et nyt system til optimering af bygningsdrift, der skal gøre analyser af større bygningskompleksers driftsøkonomi og indeklima letter tilgængelig oplyser Building Supply.

It-løsningen, som modnes og testes i projektet Buildscore, vil blandt andet anvende data fra en række offentlige registre samt data om f.eks. kapacitet og belastning og sammenholde disse med forbrugstal. Data bruges til at benchmarke den enkelte operatørs evne til at drive sine bygninger optimalt i forhold til andre brugere og i forhold til andre bygninger i egen portefølje.

BuildScore er et af 40 projekter, som har modtaget støtte fra Grøn Omstillingsfond til udvikling af en bæredygtig og grøn forretningsplan.

Det skal systemet hjælpe med
Løsningen skal synliggøre de store potentialer for forbedringer af drifts- og ressourceøkonomi samt indeklima i større bygningskomplekser, som f.eks. kontorer, boligblokke, sportsfaciliteter og lufthavne. Det kan være i form af f.eks. energibesparelser og reduceret CO2-udledning.

Systemet skal dermed motivere bygningsoperatører til at optimere og ”trimme” driften af bygningerne i deres portefølje i konkurrence med andre og i dialog med operatører, der allerede har investeret i driftsforbedrende tiltag.

Klar til april næste år
I projektet forberedes it-løsningens dataforudsætninger, og der udvikles algoritmer, som ligger til grund for de resultater, systemet vil kunne vise brugerne. Løsningen testes og justeres sammen med bl.a. Københavns Lufthavne, der er samarbejdspartner i projektet.

- Der er behov for redskaber, som på en enkel, effektiv og troværdig måde kan gennemlyse driftsøkonomien i større bygningskomplekser, hvad enten der er tale om kommunale bygninger, erhvervsmæssigt drevne ejendomme eller almene boligafdelinger. Hvis BuildScore bliver udviklet til at opfylde disse krav, kan systemet blive sådan et nyttigt redskab, forskningschef i Cepos, Henrik Christoffersen.

BuildScore er et værktøj til operatører af professionelt drevne offentlige og private bygningskomplekser. I første omgang fokuseres er fokus på på salg til operatørerne af de op mod 200.000 mest energi- og ressourceforbrugende bygninger i Danmark.

Tidsplanen for projektet sætter 1. juni som frist for nærmere kravspecifikation. Til august 2014 ventes ibrugtagning til test, og en færdig løsning ventes på plads til 1. april 2015.

Udgivet i Fra pressen tagget med buildscore presseomtale
SUCCESSIV ApS · Ă˜stre Paradisvej 51 · 2840 Holte · Tel 2384 0670 · e-mail info@successiv.net
Popup loading content
LOADING...
LOADING...